Najpredávanejšie produkty

Výrobcovia

Zľavnené produkty

Zimný revír

Publikované : 2018-03-14 16:14:58
Kategórie : Rybársky blog

Voda býva v zime čistá a dá sa krásne a jemne loviť s malými nástrahami. Berú najmä jalce, ale občas sa pritrafí aj iná rybka. Záberov už prirodzene nebude toľko. Ryby sú opatrné, ale o to viac si užívam zasneženú krajinu a každú rybku.

Môj zimný revír je potok, ktorý občas dokážem prekročiť, preto používam malé nástrahy, ktoré nejdú príliš hlboko. Na malých vodách tak môžem prechytávať miesta v stĺpci i u dna. Najčastejšie používam skutočne malé wobblery, streamery a jigstreamery. K tomu prútik do pár gramov a dvanástka vlasec. Na to čo chytám, toto „náradíčko“ úplne postačuje. Občas ma síce prekvapí šťučka, ale nie je to príliš často.

Tento revír v lete veľmi nenavštevujem, keďže brehy sú zarastené. Najčastejšie idem smerom proti vode. Prehadzujem breh pod sebou i ten oproti.

Dnes vidím až na dno, ale nezaznamenávam nikde žiadny pohyb. Voda sa zdá ako bez života. Ryby sa držia len v určitých miestach. Nemá zmysel stáť na jednom miesta príliš dlho. Iba tam, kde príde záber. Zdržím sa však na hlbších partiách, kde stojí za to skúšať aj iné nástrahy - jigstreamer. Nahodím popri brehu a drobnými poskokmi vediem nástrahu pomaly pri dne k sebe. Žiaľ záber neprichádza, a tak sa presúvame o hodný kus po prúde. Dva menšie jalce sa podarí vytiahnuť z jedného miesta, tak sa tu kúsok zdržím, ale ďalšie rybky už neprejavili záujem - asi sa rozplašili.

Čas nekompromisne beží a rýchlo sa stmieva. Je potrebné ísť. Pri aute padne rozhodnutie ísť na kávu. Na neďalekej benzínke nás už poznajú a majú pochopenie aj pre nášho štvornohého ochrancu. Bol to krásny deň pri vode. Rybiek bolo síce len zopár, ale pobyt s kámošmi na vzduchu to doplnil. Snáď sa skoro oteplí a my zas pôjdeme skúšať pre zmenu plávanú.

Tomi

Privlac.sk

Zdieľať článok

You must be registered

Clic here to register

Add a comment