Najpredávanejšie produkty

Výrobcovia

Zľavnené produkty

Zanzibar, časť 1

Publikované : 2018-04-15 16:35:10
Kategórie : Rybársky blog

Minulý rok som svojej priateľke sľúbil dovolenku v exotike (leto v zime).

Pri výbere destinácie mala hlavné slovo ona. Najprv vybrala Bali, ale keďže tam v tom čase vyčíňala sopka, radšej sme hľadali niečo iné a cenovo dostupné. Logická voľba padla na ZANZIBAR, maličký ostrov pri východnom pobreží Afriky.

Keďže sme už mali destináciu vybranú, začal som zisťovať nejaké info o rybačke.  Všetko čo som sa dozvedel sa dá zhrnúť do dvoch bodov:           

Bod 1 – Zanzibar – top lokalita na big game.

Bod 2  - Zanzibar – o hovne lov z brehu.

O tom brehu som pochyboval a keďže som nemal žiadne skúsenosti z podobnými destináciami, začal som chystať nejaké vybavenie. Udičku do kufra dragon black rock 35g, Biomaster 5000, hrubú šnúru a nejaké nástrahy (plandavky, gumy + jigy a wobleriky)

Rybačka typu big game s multiplikátormi, 300g udicami ma nejak nelákala. Povedal som si, že keď to je top lokalita na big game, tak určite to bude dobrá lokalita aj na takú normálnu vláčku. No toto rozhodnutie som potom trpko oľutoval.

Obrázok 1: prvá fotka v raji

Po 20 hodinovej ceste z Bratislavy sme konečne dorazili na náš hotel, ktorý bol v oblasti NUNGWI. Je to oblasť, kde more „najmenej uteká“ a odliv je teda najmenej badateľný.

Po príchode som sa cítil ako v raji. Pohlaď na pláž a vodu bol na nezaplatenie a ten obraz mam stále pred sebou. Bola to nádhera. Čistá, krištáľová voda bola ideálna na šnorchlovanie. Mojím cieľom počas šnorchlovania bolo zistiť, či sú vo vode aj nejaké tie zubaté rybky, no plávať som tam videl akurát akváriové rybičky. Iba raz sa mi podarilo zahliadnuť morénu.

Obrázok 2: hviezdic tam bolo dosť

 

Hneď druhé ráno som sa rozhodol, že skúsim chytiť niečo z pláže. Vstal som o pol 6. Bola ešte tma. Kým som sa nachystal, pomaly sa začalo aj rozvidnievať.

Po hodine lovu a dvoch odtrhnutých nástrahách som zistil, že to asi s lovom z brehu nebude až také ružové. Zabalil som to a išiel som sa venovať lehátku a pivu Serengeti.

Obrázok 3: Prvá ranná rybačka

 

Našťastie po pláži pobehuje plno domorodcov, ktorí ponúkajú rôzne výlety, či už za korytnačkami, delfínmi, západom slnka alebo na farmu s ich tradičným korením.

Jeden taký chlapík nás oslovil a predstavil sa ako Capitan Morgan. Dohodli sme si s ním rannú rybačku z člnu. Dohoda stála na tom, že na lodi budeme ja, priateľka, Capitan Morgan a lodivod. Dohodol som 40HP a mal som sľúbené veľké množstvo rýb, rôznych veľkostí.

 

Pokračovanie nabudúce ...

 

Martin - Koláč

privlac.sk

 

 

Zdieľať článok

You must be registered

Clic here to register

Add a comment