Najpredávanejšie produkty

Výrobcovia

Zľavnené produkty

Syry a červy

Publikované : 2018-03-19 11:05:50
Kategórie : Rybársky blog

Je možné, že vám názov bude evokovať nepodarenú fúziu francúzskej kuchyne a pralesnej kuchyne. V skutočnosti je to zoznam nástrah, ktoré si so sebou beriem, keď idem chytať v zime na dierky. Často sú paradoxne úspešnejšie umelé nástrahy, nymfy, dipované červy, smáčky.

Na dierkách, ktoré sa tak akosi z princípu chytajú v zime, je pochopiteľne dosť často fakt zima. Preto sa snažím chytať tak, aby som spustil nástrahu na háčiku do dierky, ruky si dal do vreciek a budoval si tak pocit tepla. Takže potrebujem nástrahu, s ktorou nemusím pri love pracovať, pri použití ktorej môžem udicu položiť a čakať na záber. No a preto červy a syr.

V podstate celý systém lovu na dierkach ponímam veľmi lenivo. Nechce sa mi babrať s plaváčikom, brokmi, vyvažovaním. Naviažem vhodný jig, napichnem nástrahu, spustím tesne nad dno, udičku opriem o tašku a už len čakám na záber. Záber sa prejaví chvením špičky, ako pri feedri. Samozrejme je potrebné mať udičku s vhodne citlivou špičkou, aby bola schopná detekovať aj jemné zábery. Keďže v cene povolenky na danom súkromnom revíry je možnosť zobrať si 4 ks pstruha dúhového, tak neodmysliteľnou súčasťou výbavy je igelitka.

Jazierko je prietočné, zásobované čerstvou vodou z Hornádu, ryby su v ňom už od jesene, takže mäso je tuhšie a chutnejšie ako pri čerstvých násaďákoch. V zime čerstvá ryba dobre padne. Ak nespotrebujete všetok syr na nástrahu, tak ten takisto nájde svoje uplatnenie v kuchyni. Červy nedoporučujem.

 

Dobrú chuť.

 

David

Privlac.sk

Zdieľať článok

You must be registered

Clic here to register

Add a comment