Najpredávanejšie produkty

Výrobcovia

Zľavnené produkty

Sumce z hmly

Publikované : 2018-11-12 11:51:46
Kategórie : Rybársky blog

Dnes to bolo celkom dosť veľké, včera som spriadal plány pri NFL ako to dnes pojmem. Rozhodol som sa pre jemný lov ostrieža pri brehu a vzal som aj Zippera na zubejdu - reku bude to stačiť, aj tak sumce neberú, tak Monster Pike ostal doma.

Ráno sme sa v pohode naložili a vyložili a po vyplávaní sme s Tomim rozhodli, že skúsime najprv ostrov. Všetko išlo podľa tradičného scenára. Tomi na druhý náhod sumec cca 80cm a potom drvil zubáče. Z ostrova sme odchádzali po hodine so skóre 4.2 – 0 (1). Samozrejme ja som mal zero - jeden záber som presral a jeden bol za riť. Príchod na „šedú hranu“ - prvé náhody a nič nenasvedčuje že dnes je deň D. Das po dvadsiatich minútach kopačka a mám prvého pekného mieraka - padá zo mňa tieseň a nervozita. Dnes som si povedal že budem rád aj za jeden bodík. Ďalšie prekotvenie a rovnaký scénar, dlhšie sa nič nedeje a potom bomba jak sviňa.

Hneď po zábere viem že mám sumca, ale som nevedel že bude dobrý. Tomi chcel aj hneď odkotviť, ale ja som frajersky odmietol. Ryba pekne bojuje a po 7-8 minútach ju odhadujem určite nad 120+. To už je ryba pri člne a mieri do kotvy, samozrejme panikárim, ale Tomi našťastie stíha šikovne odkotviť a zdvíha aj motor. Už som zvedavý čo to bude, bo nejaví známky únavy a ťahá čln. Po 20tich minútach konečne prvá megabublina a ja už tuším že to bude ryba cez 150cm. Ešte ďalších 10 minút nás vozí a postupne vyfukuje bubliny. Konečne sa vzdáva a pri člne sa objavuje dosť veľké hovado. Na druhý pokus ju vyťahujem do člna a Tomi jej meria rovných 180 cm. Fotiť sa nevládzem, ruka bolí, ta zrobíme len foto jak leží v člne bo zdvihnúť ju nebirujem. Slávnostne prehlasujem že mám splnený plán a dnes už nemusím chytať.

O dve minúty už nahadzujem jak šalený a mam fajné momenty - dávam 3 mierové zubáče za krátku chvíľu pri každom prekotvení. Tomi má pauzu, ta rozhodneme že meníme flek a ideme napravo od Mlyna pod Medvediu. Das na tretí náhod mám kopačku do menšieho kopytka čo som si pripravil na koľaka (2), aj to kope jak koľak, ale ryba padá. To isté za chvíľočku, ale zasa padá, podloďovec. Ryby tam sú, reku skúsim ešte TDčko(3) prevetrať s 8čkou šnúrou. Za chvíľu ďalšia kopačka, ale miesto zubika sumček das 80cm. V duchu si hovorím kedy už príde ostriež a za chvíľku ďalší záber.

Po chvíli je jasné že je to ďalší sumec - zostava biedna - ale reku zabojujem. Nebudem to predlžovať, po 20tich minútach je na lodi sumec 123cm. Chudák Tomi musel veslovať do protipohybu sumca - bo nás ťahal do plachetníc - bo som ho nemohol pumpovať. Akoby toho šťastia nebolo dosť, ta mám prvého odlepenca a v lodi je krásny koľak 35cm. Medzitým Tomi sklenka a na záver dáva krásneho zubka 70 cm z voľnej vody. Keď balíme, ta stretávame kamošov z Humenného a sme spokojní že oni lapili veľký lofas :-).

Pája mal dnes veľký deň.

Poznámka: Článok je vydaný v pôvodnom „košickom znení“ bez výraznejších úprav autorského textu.

(1)    Bodovanie: dravec nad svoju mieru a ostriež nad 30cm = 1bod, dravec pod svojou mierou =0.1bodu, ostriež pod 30cm = 0b

(2)    Koľak = Ostriež

(3)    TDčko = prút Team Dragon

Pace & Tomi.

Privlac.sk

Zdieľať článok

You must be registered

Clic here to register

Add a comment