Najpredávanejšie produkty

Výrobcovia

Zľavnené produkty

Na Patkaňáku

Publikované : 2018-06-10 14:57:11
Kategórie : Rybársky blog

Pstruharina je jedna z najkrajších rybačiek. Brodenie v krásnej čistej sviežej vode, meandrujúca rieka, hlboké tiché zákutia pod koreňmi majestátnych stromov, široké štrkové pláne, balvany obrastené riasami, rokliny medzi skalnými zrázmi, brehy lemované nepreniknuteľnou džungľou stromov a kríkov, šanca vidieť piť srnky z rieky, šanca nestretnúť človeka. Rybačka ponúka adrenalín nielen zo samotného lovu ale aj z presného nahadzovania, kde záleží na každom centimetri a z brodenia, ktoré pri poldňovom love rozhodne nezaostáva za solídnym športovým výkonom.

To všetko sme sa však rozhodli nezažiť. Vybrali sme si totiž na našu pstruharinu s Markim revír, interne zvaný Potkaňák. Jedná sa o malé plytké zabahnené prietočné jaziero v meste, ktoré sa pýši titulom pstruhový lovný revír. V blízkosti sa nachádza sídlisko, veľké parkovisko, džungľa kríkov a väčšie množstvo pohostinských zariadení neidentifikovateľnej cenovej skupiny. Vďaka tomu všetkému je na brehoch množsvo odpadu a v kríkoch prosperujúca kolónia hlodavcov, ktoré sa postarali o spomenutý názov jazierka. Proste splnený sen každého pstruhára. Pred pár dňami tam ale boli nasadené duháky, počiatočný nával sbiristov s cestom už opadol, tak sme si išli popaberkovať.

Obr.: Malebný pstruhový revír v centre Košíc s priemernou hĺbkou 0.5m. Dno tvorí bohatý bahenný sediment o obdobnej hĺbke. Ideálne podmienky na dlhodobý koncepčný športový chov pstruha dúhového. Lovcom sa neodporúča individuálny lov, je potrebné byť vždy aspoň vo dvojici, kvôli početnej kolónii hlodavcov, ktorá je zároveň hlavným predátorom miestnych pstruhov.

Po príchode nás čakal bonus. Parkovisko bolo obsadené kolotočom, čo znamenalo, že celý čas budeme počúvať tanečné hity zo začiatku 90tych rokov, v remixoch určených na predaj v regáloch čerpacích staníc.

Ryby videli za tých pár dní od nasadenia asi všetky nástrahy sveta, takže sme boli pripravení na skúšanie a testovanie. Marki minulý týždeň vybral všetky peniaze, ktoré mal odložené na dôchodok a kúpil si 7 japonských plandaviek, takže jeho spôsob lovu bol jasný. Ja som použil prútik do 2 gramov, 0,08mm vlasec, 0,1 gramový jig a nymfu v prírodných farbách.

Obr.: Lovec Marki vo vrcholnom duhákovom nasadení

Prvý hod za zvukového sprievodu Dr. Albana. Hneď záber, chvíľa zdolávania, rybka má 30 cm, takže aj napriek ľahkej zostave zdolávanie je bezproblémové. Po chvíli ďalší záber, tentokrát hneď po dopade, pri prepade nástrahy vodným stĺpcom. 2 Unlimited. Tretia rybka kúsok od brehu, veľmi prudký záber. DJ Bobo. Marki nič. Dlhšia doba bez záberu. Captain Jack, Vengaboys, La Bouche. Opäť záber na prepad. Urban Cookie Collective, Scatman John, Fun Factory. Marki stále bez záberu, akcie japonských výrobcov plandaviek sa prepadli a Marki konvertoval k ukrajinským gumárom. Do konca lovu sa mi podarilo zdolať 7 kúskov, prekladaných ďalšími klenotmi od Snap, Gigi D'Agostino a Twenty 4 Seven. Marki si zachránil česť jedným kúskom.

Obr.: Nádherne "sleďovo" sfarbený exemplár úlovku Pstruha Dúhového

Bol to príjemnejšie strávený čas ako v robote, ale odpad okolo nás a odpad linúci sa z koločiarskych reproduktorov, ten zážitok z lovu značne devalvoval. Najsmutnejšie na tom bolo, že značné množstvo odpadu boli obaly od krmiva, od peliet, od cesta, od blyskáčov. Už keď nám, rybárom, nezáleží na čistote vody a brehov, tak komu potom bude?

David & Marki

Privlac.sk

Zdieľať článok

You must be registered

Clic here to register

Add a comment